Vinkkejä bloggareille

Näille sivuille on koottu runsaasti bloggareille suunnattuja vinkkejä koskien sitä kuinka blogia on mahdollista pitää menestyksekkäällä tavalla – kuinka omalle blogille voi saada lisää lukijoita ja kuinka blogilla voi myös ansaita lisätuloja. Moni saattaa aloittaa blogin rahankiilto silmissään ja moni saattaa myös kuvitella, että bloggaamalla voi ansaita helposti suuren summan rahaa. Menestyneimpien bloggaajien blogeja lukemalla bloggaamisesta saattaa saada aivan liian ruusuisen ja helpon kuvan ja usein unohtuukin, että menestyneen blogin eteen on tehtävä yllättävän paljon työtä ja vain harva blogi saavuttaa suuresta työmäärästä huolimatta kovinkaan suurta suosiota. Nyt saatatkin kysyä, että mitä ihmettä sitten pitäisi tehdä, jotta omasta blogista tulisi suosittu? Kerromme siitä lisää tällä sivulla. Jos siis haluat tietää miten blogata menestyksekkäästi, jatka lukemista eteenpäin.

Vinkkimme

– Ensinnäkin bloggaamisessa on tärkeää laittaa oma persoona peliin. Nykyään ei ole enää suosittua päivittää blogia, jota kirjoitetaan anonyymisti – tai ainakaan tällaiset anonyymit blogit eivät yleensä saavuta suurtakaan suosiota persoonattomuutensa vuoksi. Blogien lukijoita kiinnostaa yleensä nimenomaan kirjoittajan persoona blogin takana sekä tämän persoonan omat ajatukset ja kokemukset. Laita siis rohkeasti oma persoonasi peliin kirjoittaessasi blogiasi!

– Muista kuitenkin miettiä myös mihin kohtaan vedät yksityisyytesi rajat – mieti tarkkaan, kuinka paljon ja mitä netissä kannattaa paljastaa. Muistathan, että kerran nettiin kirjoitettua tekstiä tai ladattua kuvaa, on vaikea enää koskaan saada sieltä täysin pois. Varsinkin suosittu sisältö leviää netissä kulovalkean tavoin, etkä enää kohta pysy lainkaan kärryillä siitä minne kaikkialle jakamasi sisältö on ehditty jakaa. Tämän vuoksi maltti, harkinta ja pohdinta ovat tärkeitä asioita myös netissä kirjoittamisen osalta.

– Eräs erityisen tärkeä asia on verkostoitua muiden bloggareiden kanssa – kommentoi muiden postauksia ja osallistu erilaisiin blogitapahtumiin mahdollisuuksien mukaan – joko verkossa tai livenä.

– Jättäessäsi kommentteja toisten bloggareiden omiin blogeihin, huolehdi siitä, että kommentin kautta lukijat sekä bloggari itse löytävät helposti blogiisi. Näin saatat saada samalla uusia lukijoita sekä kommentteja omaan blogiisi. Näin verkostosi alkaa muotoutua pikku hiljaa ja sinusta tulee tunnettu ainakin toisten bloggareiden keskuudessa. Toisinaan suosion polulla alkusysäykseksi saattaa riittää jo se, että vain yksi suosittu bloggari suosittelee blogiasi tai mainitsee sen omassa blogissaan.

– Moni haluaisi ansaita blogillaan ja tämä onkin monen syy aloittaa blogi, mutta tämä ei olekaan aivan niin yksinkertaista kuin ehkä ensin saattaisit luulla – bloggarin elämä ei ole pelkästään helppoja ilmaisia lomia ja kauniista tuotteista nauttimista!

– Sinun tulee tuottaa blogissasi riittävän laadukasta sisältöä, jotta mainostajat olisivat blogistasi kiinnostuneita ja tästä huolimatta kilpailet tarjoamasi mainostilan kanssa useiden erittäin suosittujen blogien kanssa. Kilpailu onkin kova!

– Tutustu Seo-optimoinnin perusteisiin ja toteuta näitä niksejä blogissasi.

– Seuraa Googlen erityisen työkalun kanssa blogisi kävijätietoja ja pyri selvittämään millainen kohdeyleisösi on – on huomattavasti helpompaa kirjoittaa kohdeyleisöä kiinnostavia juttuja, kun tiedät heistä hieman enemmän. Seuraa työkalun avulla myös millaisista postauksistasi on pidetty eniten.

– Perusta blogillesi omat Facebook-sivut. Myös esimerkiksi Instagram, Pinterest ja Twitter voivat toimia oman ilosanomasi levittämisessä. Jos olet hyvä valokuvaaja, suosi erityisesti Instagramia, josta kuviesi kautta voit saada myös lukijoita blogiisi.

– Huolehdi siitä, että blogisi kuvat ovat hyvälaatuisia. Suorita tarvittaessa valokuvauskurssi. Jos käytät muiden ottamia kuvia, kunnioita aina tekijänoikeuksia.

– Tutustu erilaisiin markkinointivaihtoehtoihin. Onko esimerkiksi affiliate-markkinointi sinulle jo tuttua? Se on usein markkinointitapa, josta useat bloggarit lähtevät liikkeelle.

– Huolehdi siitä, että blogisi ulkonäkö on houkutteleva ja että sivusi latautuu riittävän nopeasti. Myös sivusi kilpailee monien muiden kiinnostavien sivujen kanssa lukijoiden huomiosta, joten ensivaikutelma on erityisen tärkeä!