Bloggareiden yleisiä virheitä

Blogin menestymiseen ei ole olemassa yhtä ja ainoaa oikeaa keinoa. Joskus tuntuu jopa siltä, että bloggari tarvitsee monen muun asian lisäksi ripauksen onnea, jotta juuri hänen blogistaan tulee suosittu. On kuitenkin olemassa tiettyjä virheitä, joita bloggarit tekevät yhä uudelleen ja uudelleen ja onkin hyvä tietää jo etukäteen nämä virheet, jotta itse osaisi tällaisia karikoita mahdollisimman pitkälti välttää. Haluaisitko tietää, millaisiin karikoihin valitettavan monen bloggarin blogi karahtaa usein jo alkumetreillä? Jos kiinnostuit, lue seuraavaan kappaleeseen kokoamamme lista bloggareiden yleisimmistä virheistä.

Lista bloggareiden yleisimmistä virheistä

– Moni aloitteleva bloggari saattaa erehtyä luulemaan bloggaamista helpoksi työksi – helpoksi keinoksi ansaita rahaa. Tämä saattaakin olla suuri syy siihen, että vaikka blogeja syntyykin kuin sieniä sateella, niitä myös katoaa vähin äänin lähes yhtä paljon kuin syntyykin. Harva jaksaa päivittää blogia säännöllisesti usean vuoden ajan huomattuaan kuinka yllättävän paljon laadukkaan blogin pitämisestä onkaan työtä. Jos bloggaajalla ei ole tällaisia harhakuvitelmia, saattavat hänen onnistumismahdollisuutensa olla huomattavasti paremmat.

– Oman persoonan hävittäminen tai jonkun toisen blogin matkiminen ei ole hyvä ratkaisu pidemmän päälle. Anna rohkeasti oman persoonasi näkyä omassa blogissasi!

– Kuvien arvon aliarvioimiseen sortuu moni aloitteleva bloggari. Kännykällä nopeasti napsaistut käsittelemättömät kuvat enää harvoin riittävät tekemään blogista ainakaan kovin suosittua. Vaikka teksti olisi kuinka hyvää, luovat juuri blogin kuvat suuren osan blogin ensivaikutelmasta, minkä vuoksi kuviin tulisikin kiinnittää suurta huomiota.

– Lukijoiden kommentteihin kannattaa vastata ystävällisesti eikä tätä kommentointia kannata väheksyä. Kunnioita lukijoita ja arvosta heidän kommenttejaan! Ylimielinen asenne ei sovi bloggarille.

– Liiallinen mainonta saattaa luoda bloggarista sellaisen kuvan, että hän kirjoittaa blogia ainoastaan kolikon- ja setelinkuvat silmissään kiiltäen ja että hän kenties suosittelee aivan mitä tahansa rahan vuoksi. Tämän vuoksi yhteistyöpostaukset tulisikin suunnitella mahdollisimman huolellisesti.

– Piilomainonta antaa bloggarista epärehellisen kuvan. Ilmoitathan siis aina mahdollisimman selkeästi jos jokin postauksesi on yhteistyöpostaus!

– Blogissa ei kannata kertoa aivan kaikkea – on tärkeää tehdä selkeä raja oman yksityisyyden ja blogin välille. Mieti, voisitko kertoa blogissa kertomasi asian kenelle tahansa puolitutullesi vai tuntisitko nolostuvasi, jos kertoisit kyseisen asian sellaiselle ihmiselle, jota et hyvin tunne. Mieti erityisesti lasten yksityisyydensuojaa ja sitä näkyvätkö lapsesi kuvat blogisi sivuilla tunnistettavina. Mieti, ettei lapsia vain kiusata mistään mitä blogissasi kirjoitat tai mistään mitä blogissasi julkaiset. Oman yksityisyyden myyminen liian laajamittaisessa muodossa ei välttämättä ole kovin hyvä idea.

– Älä myöskään väheksy muita blogeja – linkkaa omasta blogistasi reippaasti muiden blogeihin ja kommentoi reippaasti muiden kirjoituksia. Älä turhaan pelkää, että saisit muista bloggareista itsellesi kilpailijoita, vaan näe heidät pikemminkin kollegoina ja omana verkostonasi.

– Älä yritä kirjoittaa blogia mistään sellaisesta, mistä et tunne tietäväsi paljon ja mikä ei kiinnosta sinua aidosti. Oma epävarmuutesi aihetta kohtaan näkyy yllättävän helposti teksteissäsi eikä ainakaan auta luomaan sinusta oman aiheesi asiantuntijaa tai tekemään sinusta lukijoiden silmissä kiinnostavaa kirjoittajaa.

– Mieti millaista palautetta ja millaisia kommentteja olet valmis sietämään. Säädä kommentointiasetuksia tarpeen mukaan. Blogikommenttien takia ei kannata menettää yöuniaan eikä blogia tule muutenkaan ottaa liian vakavasti.

– Muista, että on olemassa muutakin elämää kuin blogi. Toisinaan blogi alkaa viedä jo liikaakin aikaa eikä aikaa tahdo enää jäädä riittävästi ystäville tai perheelle. Tällöin on toisaalta vaarana myös se, ettei mielenkiintoista kirjoitettavaakaan tahdo kertyä.

– Älä julkaise mitä sattuu, vaan pyri pitämään rima riittävän korkealla – älä kuitenkaan myöskään aseta omaa rimaasi niin korkealle, ettei sinulle iske rimakauhua julkaista yleensäkään yhtään mitään. Tässäkin asiassa kultainen keskitie on hyvä tie kulkea.